Katselin eilen "nauhalta" sen perjantaina tulleen Kansallistietäjän. Täytyy myöntää että se oli tietovisailu minun mieleeni näiden kaikenlaisten ihmeviritysten jälkeen. Kysymykset olivat sellaisia että niistä sai kiinni tällainen tavallinen tallaaja. Aivonystytöiden heilutteli oli todella antoisaa varsinkin kun sitten sai sieltä aivolokeroistaan kaiveltua esiin oikeita vastauksia. Hivenen kyllä mietitytti että kysymykset olivat ehkä vähän helpohkoja jos nyt haetaan tietäjien tietäjää…

Jos kerrotaan että Suomessa syödään eniten porsasta, nautaa ja broileria ja kysytään mitkä ovat kolme seuraavaksi eniten syötyä lihaa niin ei vaadi suurta älykkyyttä miettiä mitä lihaa kaupasta saa sillä tavalla ns. järkevään hintaan… Kalkkunaa ja lammasta ja kun siihen lisää Suomen "kansallisurheilulajin" hirvenkaadon niin on selvää että se kolmas lajike on hirvi. Oma mieleni kyllä kirkui kovaan ääneen strutsi, strutsi. strutsi mutta kuka nyt sellaista söisi. Sain kuitenkin kakistettua hirven ulos ennen vastausajan loppumista. Kolme Suomen suurinta (liikevaihdolla mitattuna, vai miten?) huonekaluliikettä oli sinänsä hauska juttu että unohdin kokonaan meidän uuden "kansallissisustajamme" Ikean ja vastasin Masku, Sotka ja kahdesta "pahasta" Askon vaikka olenkin iskulaisessa kaupungissa vuosia asunut. No pieleen meni mutta sain sentään enemmän kun telkun kilpailijat.

Joo, ja on se ihan eri asia heitellä himassa lonkalta asioita kun vastata studiossa ja kotona voi aina todeta että tiesinhän kun se sana jossain vaiheessa pähkäilyketjua on tullut sanottua vaikka ns. lopullinen vastaus olisikin ollut jokin toinen. Oli kuitenkin tosi hauskaa pähkäillä ja päätellä niitä juttuja. Ja ryhtyä meidän perheen kansallistietäjäksi ihan vain silleen leikisti ja varjoissa.Lisäys klo 15. Huomasin muuten "hauskan" jutun tuolla kansallistietäjän sivuilla. Asun lähes tulkoon Suomen tyhmimmässä maakunnassa kun sitä mitataan tuolla sivuilla olleella nettitietovisalla. Pitäisiköhän ihan yrittää ryhtyä nostamaan meidän keskiarvoa? No ei minulla ole aikaa sellaiseen. Ja mitä sitten, maakunta täynnä tolloja, ei siiden kuole kun ei ole itsekään mikään ihan "terävin kynä penaalissa". Tuossa  pelissä pääsee kevyesti johonkin vajaaseen kahteen sataan mutta sitten alkaa pätkiä. Tai itsellä ruudulla lukee lähes kolmensadan pisteen saaliita mutta "viralliset" pisteet jää sitten alle  kahteensataan.