Kamala höslinki taas päällä. Ei tarvitsisi olla jos en olisi näin saamarin höhlä. Toisaalta mieheni mielestä en hösläisi sillä tavalla jos en jollain tavalla nauttisi siitä. En vain tiedä mitä minä muka sillä saavutan että höntyilen sinne tänne kuin päätön kana ja jätän asioita puoli tiehen. Jannusta on jotenkin vaikea käsittää että niin järjestelmällinen, siisti ja fiksu ihminen voi olla jossain asioissa niin epäorganisoimaton. Pahimmillani olen kai kaupassa… Teen ostokset ulkomuistista, ehkä sitten lopuksi vilkaisen ostoslistaa. En etene kaupassa järjestelmällisesti vaan aina kun jotain juolahtaa mieleeni niin suuntaan hakemaan sen. Tämän takia kuljen kaupassa ristiin rastiin. Silloin kun kauppa on tupaten täynnä niin tuollainen ei ole fiksua, se vain nostaa vitutuskäyrää… Olen tapojeni orja.

Joo mutta tänään oli yllättävän vähän ihmisiä kaupassa silloin kun siellä kävi. Kävin Prismassa yhden jälkeen. Viime juhannuksen aatonaattona olin "kuolla" kaupassa kun kaikki paikat olivat täynnä kärryjä. Tuli tuskan hiki ja alkoi huippamaan, syyllinen saattoi olla kyllä alussa oleva raskauteni. Mutta tänä vuonna meni paljon paremmin. Rahaa kauppaan meni viitisenkymppiä. Jannu saattaa vielä huomenna käydä kaupassa mutta minun osaltani juhannusostokset on tehty.

Tein päätöksen jota saatan katua vielä. Päästin pojan kavereidensa kanssa mökille tuohon parinkymmenen kilsan päähän viettämään juhannusta... siis huomista iltaa, lauantaina noudamme kakaran jo kotiin. Päivän sana on tietenkin LUOTTAMUS. Mutta kyllähän sitä melkein arvaa mihin tuon ikäisten juhannus vailla aikuisten valvontaa johtaa… alkomaholin nauttimiseen? Paitsi että mistä ne nyt sellaista saisi? Poika hoiti niin hyvin Vapun ja koulun päättäjäisviikonlopun että päätin luottaa häneen. Tietenkin jos jotain todella tapahtuu niin kyllä sitä sitten seisotaan ovellani ja hoetaan että olet huono mutsi. Ehkä olen mutta… en voi perustella päätöstäni millään… ...Nuoret on nuoria, kerran sitä vain ollaan nuoria, kyllä sen ikäiset osaa pitää huolta itsestään, Poika lupasi olla kiltisti... oikeastaan taidan olla edesvastuuton kun annoin luvan mennä mökille. Pitäisiköhän mennä ja kieltää ukkelia lähtemästä mihinkään… siitä se riemu vasta syntyisi?

Meille on tulossa muutamia ihmisiä viettämään juhannusta. Meidän ei tarvitse paeta maalle koska täällä me vain nyt ollaan, aina ja ikuisesti. Siitä nyt en olisi ollenkaan niin varma. Jannu osti uima-altaan, sellaisen ovaalinmallisen, maanpäällisen. Täytyisi vaan täyttää se että pääsee "pulikoimaan". En vain tiedä riittääkö vesi. Jannu kävi Leevin kanssa tarkistamassa vesitilanteen. Meidän kaivossa oli vettä vähän enemmän kuin Leevin mitta. Pudotetaan vain vesseli kaivoon narun jatkeena ja mitataan… no ei nyt sentään. Jollain riulla ne sen vesimäärän mittasi. Oikeastaan vettä ei hirveästi ole… Joskus on ollut enemmänkin… Toisekseen se arvio vesimäärästä oli Leevin ilmoituksen mukainen, en ole puhunut Jannun kanssa asiasta.