Eilen tuli taas esille se että joskus yksi äiti huolehtiakseen kahdesta lapsesta tarvitsisi sellaiset neljä kättä ja kunnon voimat. Olin nappuloiden kanssa ulkona. Leevi höselsi tapansa mukaan sinne sun tänne ja vauhti ei ollut mitenkään pientä. Hänen pikkuiset kontionsa päätyivät sitten lipeämään pois alta juuri kun hän oli ylittämässä lammikkoa, jonka alla oli jäätä. Leevi lensi selälleen lammikkoon ja löi päänsä maahan. Siitä alkoi sitten armoton parkuminen. Nyyti oli sattumalta samaisen lammikon reunalla lappamassa vettä lapiolla muumiämpäriinsä ja säikähti veljensä kaatumista ja itkua niin että alkoi myös itse itkeä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Täytyy myöntää että hetken löi tyhjää että mitä minä nyt teen. Yksi makaa edelleen selällään lätäkössä ja huutaa kurkku suorana ja toinen istuu lammikon reunalla ja vollottaa ja huutaa äitiä. Kaappasin Leevin syliini ja käskin Nyytin tulemaan perässä. Mutta Nyyti jatkoi lätäkön reunalla istumista ja parkumista. Keplottelin Leevin yhden käteni varaan (asiaa ei mitenkään helpottanut iso vatsani) ja nykäisin Nyytin mukaani. Sain nappulat jotenkin onnellisesti keploteltua ovesta sisään. Koko sisään siirtymisepisodiin meni varmaan vain joku muutama minuutti mutta se tuntui ikuisuudelta.

 

Nyyti onneksi alkoi sitten rauhoittua sisällä mutta Leevillä oli vielä tosi paha mieli. Riisuin häneltä pipon ja tsekkasin ettei nupissa ole mitään näkyviä vaurioita. Riisuin Leeviltä loputkin vaatteet ja otin hänet syliini ja menin sohvalle juttelemaan hänelle mukavia. Nyyti kiipesi myös sohvalle ja tuli makaamaan jalkoihini. Leevi rauhoittui ja pipi oli pian hävinnyt. Mutta loppujen lopuksi ei käynyt kuinkaan. Leevi sai pienen kuhmun ja Nyyti selvisi säikähdyksellä. Illan sitten seurasin Leevin orientaatiotilaa että jos hän alkaa olla sekava, epäorientoitunut niin hänet pitää viedä sairaalaan. Konsultoin erästä tuttuani, joka on lääkäri, ja hän sanoi ettei Leeviä tarvitse viedä lääkäriin jos hän ei valita päänsärkyä, ole pahoinvoiva, sekava.