Nyt vedetään taustalöpinää... Sen mitä minä nyt voin tietää.
396980.jpg

Lahden Lyseo ja Lahden yhteiskoulu sijaitsevat suunnilleen vasta päätä, Lahdenkadun molemmin puolin. Näiden kahden koulun välillä on ollut aina leikkimielistä ja välillä vakavaakin kissan hännän vetoa. Molemmat ovat ns. parempia lukioita. Yhtäri mahtuu aina kymmenen sakkiin MTV3:n lukioiden välisessä puoltoääni vertailussa mikä ainakin osittain johtunee siitä että Yhtärissä kirjoitetaan paljon kieliä. Lyska taas on enemmänkin "matikka-tietsikkanörttien lukaali". Onhan Lyseossa erillinen matemaattis- luonnontieteellinen suuntautumisvaihtoehto. Em. puoltoääni vertailussa Lyska on ollut Lahden lukioiden selvä kakkonen.  Ylemmässä kuvassa on lyseolaisten auto jossa "kiitetään" yhtärin ystävyydestä. Alapuolella on taas kaksi kuvaa yhtärin autoista. Toisessa toitotetaan että kiitoradalle pääsee vain heidän puoleltaan Lahdenkatua. Ja mihin se kiitorata johtaa... jos on bandetrollia uskominen niin huippu yliopistoihin (Yale, Harvard, Oxford yms).

396977.jpg
395714.jpg

Sama teema koko autollisella, jopa koko koulullisella abeja on tullut muotiin vasta sen jälkeen kun minä olen käynyt lukioni. Ainut porukka joka pukeutui jollain tavalla yhtenäisesti oli Tipalan (Tiirismaa) väki. Tipalalaiset (kuva alla) tunnistaa edelleen "viuhkoistaan" (vai miksi noita kepin päässä olevia hörhelöitä sanotaan). Olisi varmaan pyhäin häväistys jos joku muu porukka "Lahessa" ottaisi autoonsa samanlaiset hörhellykset.

396984.jpg

395721.jpg
396983.jpg

Sitten surullisia uutisia.  Säästösyistä Mukkulan ja Salinkallion (kuva yllä) lukiot lopetetaan. Ja Kannaksessa väki sen kuin lisääntyy. Sitä kommentoiva plakaati alla.

396975.jpg

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on legandaarinen Hollolan lukio. Porttikielto heillä oli jo Vikingille minun aikanani (Siljasta en tiedä mutta jäähän meille Tallink). Meidän lukio ei tehnyt sitä "virhettä" että olisimme menneet laivalle jonain porukkana, jolla oli valvojat. Me menimme yksilöinä. Silloin ei vielä ollut mitään ikärajoja asetettu, miten muuten lössi 17-18 vuotiaita olisi päässyt risteilylle viikonloppuna. Vasta meidän, hollalaisten yms. porukoiden tuhottua laivan omaisuutta tuli nämä tiukat ikärajat.

401911.jpg

398166.jpg