logo_h2.gif
Evilä sitten kiskaisi varsinaisen haamuhypyn (841) aikamoiseen myötätuuleen (3,8 m/s) kylläkin. Kova tuuli kai vaikeutti todellakin askelmerkin osumista kohdilleen vai onko parempi sanoa että ponnistuksen osumista lankulle koska kisassa oli paljon yliastuttuja (Evilälläkin onnistui vain 6,01 ja 8,41 metriset). On nuo maaottelut ovat menneet ihan positiivisessa fiiliksessä. Suomella on johto sekä miehissä että naisissa, nuoret ovat kyllä häviöllä. Tietenkin Ruotsi, isäntämaana, on järkkäillyt lajeja niin että huomenna on monia heille vahvoja lajeja mutta onhan meillä keihäs. Paitsi ettei se ole mikään varma 6-16 laji, koska Ruotsin Arvidson on erittäin varma päälle kasikymppisen heittelijä. Tietenkin tässä voisi yrittää tyrkkyä jotain hitonmoista analyysiä päivän suorituksista mutta… ei vaan jaksa (eikä osaa). Suomi-Ruotsi-maaottelu (Finnkampen, ruotsiksi tuo on paljon nasakampi tuo nimitys) on urheilua minun makuuni, suomalaisetkin voittavat välillä. Huomenna jatketaan sitten taistoa.   

140555-863581.jpeg

Suomen lentopallomaajoukkue on aloittanut EM-kisat aivan loistavasti. Ensin he veivät kaksi erää Italialta, joka on hallitseva Euroopanmestari. Sitten he voittivat Krotatian 3-1. Kroatia oli ennakkoon se joukkue, joka Suomella olisi mahdollista voittaa. Ja tänään kaatui vielä MM-pronssimitalisti Bulgaria 3-0. Suomi on raivannut tiensä jatko-otteluihin ja lohkovoitto on mahdollinen jos Italia häviää joko Kroatialle tai Bulgarialle vielä pelaamattomissa otteluissa. Kaiken kaikkiaan Suomen esitys on ollut todella pirteää ja peli on ollut ennakkoluulotonta ja tasaisen varmaa. Suomen otteista ko. kisoissa voi lueskella halutessaan lisää esim. Lentopalloliiton sivuilta.     

Mutta nyt minä menen telkkarin eteen päivystämään että näen urheiluruudusta päivän parhaat palat. Onhan sitä muutakin puuhailtu kun vain hakkailtu palloa ja yleisurheiltu. Kimi pääsi viitos ruutuun, Kemppainen on MM-skeetissä kiekon päässä kärjestä, Sotkamo voitti ekan pesisfinaalin, Suomi pelailee jaliskarsintaa (no peli alkaa kyllä vasta ysin jälkeen) jne...