Katselin eilen niitä Eliittikisoja Turusta. Selostin sitten ohjelman jälkeen Jannulle että Franz Krugerista. Että hän puhui ihan mukavasti suomea ja on saanut Suomen kansalaisuuden. Jannu kysyi että onko se sitten hyvä. En ollut varma että kysyikö Jannu että onko Kruger hyvä urheilija vai onko hyvä että hän sai Suomen kansalaisuuden joten selostin vastaukset molempiin kysymyksiin… maailmantilaston seiska tältä vuodelta ja silleen. No Jannu ryhtyi muistelemaan että onhan suomalaiset menestyneet heittolajeissa, hän väittää kiven kovaa sanoneensa moukari mutta minun aivoni olivat edelleen kiekossa varsinkin kun Jannu muisteli jonkun Tompurin olleen kova nimi. Minä sitten valistamaan Jannua että kyllähän hän oli kansallisella tasolla hyvä mutta ei mielestäni koskaan päässyt finaaliin arvokisoissa. Jannu oli edelleen sitä mieltä että jotain menestystäkin on tullut… mutta sen hetkisen keskustelun ongelma oli se että toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäistä. Kun sitten selvisi että Jannu muisteli moukarin heittelyä niin tajusin että Jannu oli koko ajan puhunut… ei mistään Tompurista… vaan Olli-Pekka Karjalaisesta. Kyllä, OP on menestynytkin… EM-kisoista oli tuliaisina hopea.


Minä en vain voinut käsittää miten joku ei voinut muistaa sellaisen "suomalaisen suuruuden" kuin Olli-Pekka Karjalaisen nimeä. Mutta tulimme siihen tulokseen että jos lähtisimme tekemään katugallupia niin varmaan vain muutama pystyisi lonkalta nimeämään Olli-Pekan. Ihmisten kiinnostuksen kohteet ovat niin erilaisia. Minulta tulisi lonkalta ihan helposti Evilät, Karjalaiset, Pitkämäet, Monoset, Frösenit, Keskisalot, Korelit jne… Jos luettelisin tuollaisen listan niin kuinka moni osaisi yhdistää ihmisen lajiinsa… Evilän pituushyppyyn, Karjalaisen moukariin, Pitkämäen keihääseen, Monosen seipääseen, Frösenin korkeuteen, Keskisalon 3 tonnin esteisiin, Korelin 100 m:n aitoihin. Jokainen täyttää aivokapasiteettiaan sellaisilla asioilla, jotka kiinnostavat. Minä olen jonkin tasoinen "urheiluhullu"… näin naiseksi ainakin. Eilenkin tuli katsottua tellusta Itä-Länsi, Suur-Hollola ja Eliittikisat… ja lajit olivat siis pesäpallo, ravit ja yleisurheilu.

Joo mutta se Kruger on vähän ehkä komea, omalla tavallaan. Ei se saa Suomea edustaa Osakassa (siellä on siis yleisurheilun MM-kisat elo-syyskuussa). Olen siitä melko varma koska vastahan hän edusti edellistä maataan eli Etelä-Afrikkaa. Minä en muista tarkkaan mitä ne säännöt sanoivat näistä edustusoikeuksista mutta yleensä ne neuvotellaan liittojen kesken (siis tällä kertaa Etelä-Afrikan ja Suomen). Viimeksi luin että neuvottelun tulos olisi ollut vuoden siirtymä-aika (eli Kruger saisi edustaa Suomea kesäkuussa 2008 eli vuoden kuluttua kansalaisuuden saamisesta). No en minä tiedä mikä on totuus ja mikä on neuvottelujen tilanne. Ja se syy miksi tämä heppu eksyi Suomeen on kolmiloikkaaja Heli Koivula (nykyisin siis Kruger), jonka kanssa Franz meni naimisiin joku vuosi sitten. Heli Koivula voitti muuten hopeaa 2002 EM-kisoissa.

704874.jpg