Kyllä tuo lapsityövoiman käyttö onkin sitten mukavaa. Laatu kyllä meinaa välillä olla huonoa mutta syvä innostus korvaa sen. Asia on vaan niin että lapsen työinto laantuu sitä mukaa mitä enemmän hänen työpanoksestaan oikeasti olisi hyötyä (totesi tätini). Minulla on vielä kaksi "haluaa-auttaa-äitiä" lasta ja yksi teini jota "ei-vois-vähempää-kiinnostaa". <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tänään on kasteltu kukkia ja kasveja oikein urakalla. Meillä on pihalla saavissa vettä josta pikkuiset saavat käydä hakemassa omat kastelukannunsa täyteen ja taapertaa kohden kukkapenkkejä. Äiti voi sitten istuskella lepotuolissa ja siemailla drinkkejä ohjeistaen työläisiään. "Ei Leevi, ei sinne penkkiin tarvitse enää vettä, vie se vaikka tuonne leimupenkkiin. Nyyti, Nyyti, tuo se vesi nyt tuohon malvan juurelle, noin hyvä, toinen kannu vielä".

 

Oikeasti minä kitkin kukkapenkkejä ja kastelin kasvustoja. Enkä toisekseen voisi opastaa lapsia noin koska he eivät osaa vielä yhdistää oikein kasvien nimiä ulkonäköön. Leevi tuli kyllä jokin aika sitten esittelemään minulle voikukkaa. Tapaus sai kyllä minut ajattelemaan että "Voi, Kukka" koska Leevi oli sotkenut voikukalla paitansa ja housunsa. Mutta näitä sattuu kun on  lapsia eikä se minua erityisesti haittaa.

 

Minun, mukuloiden ja mieheni suurista ponnisteluista huolimatta sato vaikuttaa jäävän tänä vuonna melko huonoksi. On ollut varmaan liian kuivaa ja kuumaa siihen aikaan kun kasvua olisi pitänyt tulla. Mutta kyllä tuolta maalta kuitenkin saadaan perunaa, porkkanaa, sipulia, hernettä jne… ihan omiksi tarpeiksi ainakin alkutalveksi. Mustikoita taas ei ole montaa metsässä näkynyt ja Leevikin tallusteli oman mukinsa kanssa huudelleen mustikkaa muttei se vaan tullut hänen luoksensa. Sienisadosta tulee näillä näkymillä suoraan sanottuna PASKA. Liian kuivaa on ollut eikä kunnollisia sadekuuroja ole näkyvissä.