Nyt on aika taas vaihteen vuoksi tehdä "päivän kootut urheilukoukerot" -kirjoitus. Lähdetään siitä että Jarkko Nieminen selvisi Adelaiden turnauksessa finaaliin. Jollain tasolla ole menettänyt kiinnostuksen Niemiseen. Kai se on sitä että odottaa vaan hänen olevan hyvä, parantavan otteitaan ja murtautuvan kymppisakkiin maailmanlistalla ja sitten kun kone alkaa yskiä niin niinkin uskolliset fanit kuin minä alkaa käännellä selkäänsä. Toisaalta en ole kääntänyt selkää vaan seurattavaa on ollut vähemmän kun häviöitä on tullut alkukierroksilla. Kyllä minä siltikin jaksan seurata ottelutuloksia... ja nyt tie vei ATP-turnauksen loppuotteluun. Minä sotken järjestään Adelaiden ja Aucklandin... Jälkimmäisessä tuli se ainut ATP-tason turnausvoitto. No kumpikin alkaa A:lla ja on samalla suunnalla. Voi miten sitä voisi kaikkea muistaa. Tuleeko finaali joltain kanavalta, sellaiselta ilmaiselta joka näkyy antennitalouksiin? Täytyy tutkia!?!

Ja toinen kova J loistaa omassa lajissaan, tällä kertaa siinä "päälajissaan" eikä auton ratissa... vaikka en tiedä paljonko sitä ratilla tekee mitään kun ajetaan pätkä suoraan. Kai sitä todella saa pidellä ettei auto karkaa käsistä niissä huimissa vauhdeissa. Niin joo siitä mäenhypystä... Janne Ahonen johtaa taas ja jälleen kerran Keski-Euroopan mäkiviikkoa voitettuaan tänään hypätyn Bischofshofenin kisan. Janne on kyllä aivan mahtava urheilija. Jokseenkin huonosti menneen viime kauden jälkeen hän nousee taas "tasolleen" ja taistelee historiallisesta viidennestä mäkiviikon voitostaan. Aina sitä jaksaa muistella erästä vanhaa tapahtumaa jossa me heitetään leksaa (siis jutellaan keveitä) jonkun mäkihyppääjä pojan kanssa kesäisellä urheilustadiolla Lahdessa. Olimme olleet likkojen kanssa liikkatunnilla suunnistamassa. Sitten joku asioita tunteva sanoi että se oli JANNE AHONEN ja kaikki taisi olla että mikä niin... Voi vitsi, minä olen muinaisuudessa jutellut joutavan päiväisiä Janne Ahosen kanssa. Silloin hän vielä oli yksi nuori lupaus Suomen joukkueessa ja nyt... Hän on niin paljon muuta, paljon enemmän, ainakin minulle. Vaalin aina muistoa siitä pojasta maauimalan pukukoppien luona... hänestä tuli jotain suurta. Jokohan Nico on saanut pikku-Veikan tai -Siskon? Joku aika sitten uutisoitiin että Tia on raskaana mutta... Koska oli laskettuaika? En enää muista, täytyykin tutkia!?!

Ja tämä taitaa olla coast-to-coast kirjoittelua jossa ajatukset kulkevat ihan minne sattuu jokseenkin rajatun aiheen sisällä. Otammeko nyt aiheeksi  Tour-de-skin? Kuitunen voitti tänään hiihdetyn 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailun ja johtaa touria nyt lähes neljälläkymmenellä sekunnilla. Päätöskisa on todella jännittävä koska Ruotsin Kalla on ollut Kuitusta n. 45 sekkaa nopeampi (lunttasin Ylen sivuilta) kauden aikaisemmissa vapaan kympin kisoissa. No loppunousu näyttelee suurta osaa kisassa, on rankkaa nousta "laskettelurinnettä" ylös.  Tässä sivussa voimme tietenkin muistella vuotta 2001... niin tietenkin sitä Kuitusen uskomatonta voittoa takaa-ajokisassa (5 (p)+5 (v)). Sinä päivänä en ollut stadionilla vaan ladun varressa ja minulle oli selvää että kun Teivaannousussa (oisko siitä vajaa kilsa maaliin) venäläiset olivat ohittaneet toisena kisaan lähteneen Virpin, niin ainut tavoiteltava oli kolmas sija. Pois kävellessäni kuului stadionilta valtava yleisönkumu ja pian selvisikin että Virpi oli voittanut. Mutta ketkä olivat ne kaksi venäläistä? Sitä voisikin tutkailla???

Miten voisinkaan ohittaa Pelicansin? Joka kylläkin otti tänään turpaan, niukasti ja tiettävästi hyvän taistelun jälkeen. Jos joku joukkue on ensimmäisenä sarjataulukossa niin ei kai se turhaan ole ensimmäisenä. Kärpät on rautaa ja meidän vanha taistelupari divarista. Ennen sarjan sulkemista (joku osannee sanoa vuodenkin, minä en muista, sen voisi onkia ja päätellä mutta ei jaksa) Kärpät pudotti meidän joukkueen (Hockey Reipas... ehkäpä... ei enää kiekko-Reipas) divariin mutta sarjan sulkeutumisen takia joukkueella annettiin mahdollisuus tulla takaisin liigaan. Ja siitä alkoi -tarina joka sisältää niin paljon paskaa että vituttaa. Enää täällä ei ole se joukkue "joka ei kuulu liigaan". Nyt se on Kuopiossa. Meillä on vihdoin se joukkue joka voi voittaa kaikki, eikä vain enää haastaa... ja hävitä sen jälkeen. Ja eikö tämä Petri Matikainen, joka nykyään valmentaa Bluesia ja IS:n jonkun oheisläpyskän (OK, IS Veikkaajan) mukaan on tehnyt espoolaisista vihdoin voittajia, valmentanut sitä murheenkryyniä, joka piti majaa mastokaupungissa hyppyrimäkien juurella. Tuonkin voisi jostain tarkistaa... no siis tietenkin tutkia!!

Paras lopetella siihen "arvokkaaseen" tietoon että Poutiainen tuli toiseksi suurpuikassa Spindleruv Mlynissä (se sijaitsee Tsekissä) ja jättää loput tutkimiset muille. Ja jos joku miettii miksi yleensä aina, ainakin silloin tällöin linkitän urheilujuttuihin linkkejä erinäisten yleisönpalvelijoiden sivuille niin teen sen siksi jos joku haluaa tutkailla jotain "faktisempaa" tietoa joltain ehkä lievästi objektiisemman tahon (kuin allekirjoittaneen) kertomana. Niin se vain on ja tutkimisiin!!!