Me tulimme juuri (no kohta sillään tunti sitten mutta kuitenkin) mökiltä. Ukko (siis aviomies) on jyskälässä katsomassa rallia (jos ne nyt sattuu ehtimään paikalle). Minä vietän tätä pilvistä päivää kolmen lapseni kanssa. Veeti ja Nyyti on päiväunosilla ja Leevi kuormaa juuri tukkirekkaansa. Aika mukavat ääniefektit. Poika on töissä, Taro ulkona tarhassaan ja marsu puputtaa varmaan voikukanlehtiä, jotka toimme lasten kanssa sille. Ja mami on tietokoneella mutta sitä ei ole vaikea arvata…kirjoitanhan teille juuri "tarinaa"

791866.jpg

Tiistaina sitten tuuli saakelista ja satoi. Olin aikamoinen järvenkäynti (vertaa merenkäynti) eikä kukaan meistä käynytkään "merillä". Järvikin oikein vaahtosi (ks. kuva yllä).Oikeastaan me meinasimme jo kääntyä kannoillamme tiistaina kun oli niin kurja keli mutta menimme kuitenkin mökille koska Jannun piti jo torstaina jatkaa matkaa sinne Jyväskylään. Ei siinä mitään, oltiin sisällä, katsottiin tellua ja videoita, pelailtiin, piirreltiin ja koottiin palapeliä.

791881.jpg

Nämä kolme seuraavaa päivää olivatkin sitten kauniimpia, tuulisia ehkä vähän, eivätkä kamalan lämpimiä. Vedenkin lämpötila oli laskenut kahdeksaantoista, johtuu varmaan siitä Jaskan heittämästä kylmästä kivestä. Jotenkin on sellainen hassu olo että kesä on loppunut vaikka meillä on vielä kesäretkiä hoitamatta, Jannun vanhempien veneelle ja isäpuoleni luokse pohjoiseen.

791888.jpg

Nyt on kyllä annettava periksi ja mentävä laittamaan ruokaa. Minulla on muuten nälkä ja niin varmaan on kohta lapsillakin. Leevi on saanut rekan lastattua ja nyt on alkanut puunkuljetus kohden määränpäätä ja siellä voimme todistaa sitten lastauksen purun. Voisikohan se määränpää olla keittiössä… Leevi, mitäs jos mentäis äitin kanss ales, sä voisit vaikka kattaa pöytää, äiti tekee jauhelihakastii ja spagettii, eiks se oliski hyvä… Sitten eiko menoks?