Ihminen on kai sellainen että se puhuu toisesta pahaa selän takana ja kasvotusten ollaan sitten niin mielin kielin. Ottaa vaan pannuun kun porukka vuorollaan haukkuu toisiaan. Minä yleensä vain kuuntelen koska… en halua ottaa kantaa, en halua leimautua miksikään selkään puukottajaksi, enkä yleensä ole samaa mieltä haukutusta henkilöstä. Tietenkin pitäisi varmaan nousta barrikadeille puolustamaan ihmisiä mutta en tahdo riitaa. Minun teki pahaa kun perjantai-iltana yksi neito innostui haukkumaan miesystävänsä pari hyvää ystävää sekä vielä päällä toisen ystävän veljen. Toinen näistä haukutuista miehistä oli meillä juhannuksena, saunassa kylläkin sillä hetkellä. Tämän haukkuja neidon miesystävä oli kyllä paikalla eikä hän millään tavalla puolustanut ystäviään. Minä tunnen kaikki haukutut ja mielestäni he eivät todellakaan ole niin hirveitä mitä tämä neito sanoi… ei ollenkaan sellaisia vänkääjiä, vinkujia ja auto- ja asehulluja mitä tämä neito esitti. Oikeastaan minä saatan tässä nyt syyllistyä selän takana arvosteluun mutta se neito oli sairaan rasittava kännissä… jankkasi samoja asioita, töistään, kotiseudustaan ja harrastuksistaan.  En ole koskaan erityisesti pitänyt tästä neidosta ja tunne on ehkä molemminpuolinen. Hän varmaan ehti haukkua minut sillä aikaa kun olin saunassa mutta so what. En ole koskaan väittänyt mikään mukava ihminen olevanikaan. Ja jos joku ajattelee että miksi tämä neito oli meille kutsuttu niin… se johtuu siitä että hän seurustelee Jannun ystävän kanssa. Kamala sanoa mutta jollain tasolla me Jannun kanssa elättelemme toivetta että nämä kaksi eroaisi mutta… Paha saa varmaan palkkansa eli siis minä.

Katkeran suloista… Kyllähän kaikki sen varmaan meille tullessaan tiesi ettei meillä pidetä ryyppäämistä mitenkään erityisesti arvossa ja lapset laitetaan aina etusijalle. Onko se sitten mikään ihme ettei meillä ole kaapit täynnä viinaa ja lapset juoksentelevat nurmella ja pyörivät jaloissa, eikä vain meidän pennut. Ei ollut tarkoitus työntää lapsia jonnekin hoitoon ja sitten rällätä hulluna. Ja toisekseen keneltäkään ei kielletty viinan vetämistä eikä varsinaisesti vaadittu leikkimään lasten kanssa. Lapset sinänsä saattoivat olla erimieltä mutta heille voi sanoa että Jamppa ei nyt tule kanssasi konttaamaan nurmelle mutta kysypäs Tompalta, se varmaan lähtee (huom! nimet muutettu). On aivan turha tulla meillä naama norsun vitulla lapsettomana mankumaan että pennut on kamalia. Eikä meillä perkele huudeta keskellä yötä mitään vittusaatanaa niin että lapset herää eikä saatana pössytellä sitä röökiä lasten naamalle vaikka ne olisivat kuinka raivostuttavia. Jos ei ole muuta paikkaa mihin mennä pämppäämään jussina niin… TALOSSA TALON TAVALLA!

Joo, jokainen plaanillamme vandraillut henkilö oli kyllä kutsuttu paikalle mutta jossain vaiheessa oli tullut jokin informaatiokatkos ja pari henkilöä (edellä mainittu neito muun muassa) kuvittelivat että lapset on tungettu hevon vittuun ja kerrankin se tiukkapipoporukka (varsinkin se nulli Riia) pitää edes vähän hauskaa. Mutta saakeli, minä pidin hauskaa, omilla ehdoillani. Oli saunaa, hyvää ruokaa, leikkejä ja pelejä… aurinko paistoi, grilli oli kuumana ja kaljat kylmiä (kaljasta en sinänsä mittään tiedä, en juo sitä). Kai se on niin että suuressa lössissä jossain vaiheessa voi alkaa henkilökemiat vähän säkenöimään. Kun paikalle on tullut ääripäitä… perheellisiä uraihmisiä ja riehakasta opiskelija elämää eläviä… niin kultainen keskitie ei välttämättä ole aina selkeä, ei ainakaan 12 kaljan jälkeen. Kaikkia ei vain voi miellyttää. Enkä minä sano että oli paha juhannus… ei meillä riitaa ollut (minä taidan vähän kärjistää kirjoittaessani). Oli vain ihmisiä jotka vierastivat lapsia ja olisivat halunneet vain juhlistaa keskikesän juhlaa juomalla. Sitä sitten istuttiin terassin tuolilla naama nyttyrissä ja puristettiin toisessa kädessä kaljapulloa ja toisessa röökiä ja kysellään muka ihan vaivihkaa että koska noi menevät nukkumaan. Oli niitä joita inhotti röökinsavu ja mielenosoituksellisesti noustiin ylös kun joku sytytti röökin. Porukka jakautui klikkeihin… omanlaistensa seuraan. Myönnän että 17 aikuista plus lapset oli ehkä hivenen liian suuri määrä yhdellä plaanille. Tuli vain sanottua aika monelle että meille voi tulla ja hitto ne kaikki melkein taisi tulla. Osa ei todellakaan tiennyt ketä oli tulossa eivätkä osanneet varautua kohtaamaan henkilöitä joiden kanssa on aivan erilainen aatemaailma.  Mutta oli meillä hauskaakin kun pelailtiin ja leikittiin… kerrottiin toisillemme tarinoita aiemmista juhannuksista. Ehkä ensi vuonna otetaan käyttöön joku toinen metodi??? En vain tiedä oliko tässä "nykyisessäkään" mitään erityistä vikaa?