PERJANTAI ja 13. päivä… Tero Pitkämäen keihäs osuu ranskalaisen pituushyppääjä Salim Sdirin kylkeen. Aluksi kerrottiin että Sdiri selvisi tapahtumasta pelkällä säikähdyksellä, pintahaavalla. Myöhemmin selvisi että keihäs oli lävistänyt munuaisen ja raapaissut maksaa (tai jotain sinne päin).   

Kamala onnettomuus, onnettomien sattumien summa, järjestäjien huolimattomuutta… shit happens. Totta kai katkeruus pyrkii pintaan kun makaa sairaalassa vieraassa maassa kärsien vammoista, jotka johtuvat onnettomuudesta, joka olisi pitänyt olla estettävissä. Nyt Sdiri "vannoo kostoa" ranskalaisessa lehdistössä, valittelee ettei Pitkämäki, Suomen Yleisurheiluliitto, IAAF ole ottanut häneen mitään yhteyttä. Kukaan ei välitä, hänet on unohdettu. Ei räksytys muuta tapahtunutta miksikään. Sdiri tunnetaan lehtien mukaan hyvin sympaattisena urheilijana ja jossain epäiltiinkin että Sdirin kommentit ovat joko ranskalaismedian johdattelun tulosta tai irrotettu asiayhteydestä.    

Kun katselin ensimmäisen kerran Ylen videota Sdirin haastattelusta niin jäin tuijottamaan hänen silmiään, kasvojaan. Niissä oli jotain todella suloista ja seksikästä. Okei, Jannun mielestä olen vähän kallellaan (heikkona, miten se nyt sitten ilmaistaankin) reppanoihin ja reppanaltahan se poika (siis mieshän hän on vaikka nyt onkin minua nuorempi) vaikutti siellä sängyn pohjalla maatessaan. No toisella kerralla sitten keskityin ihan kuuntelemaan mitä hänellä oli sanottavaa. Kuoleman pelkoa ja silleen. Ilman tuota Ylen videota tuntisin varmaan hyvin paljon vähemmän sympatiaa kyseistä miestä kohtaan koska olen suomalainen ja tunteeni ovat oman maan urheilijoiden puolella. Ylellä oli se "pliisu" osuus videosta, MTV3 tykitti taas sen osuuden missä Sdiri syytti Teroa rahan ahneeksi ja tunteettomaksi. Katselin myös ns. alkuperäisin videon Stade 2:n sivuilta (huom. ranskankielinen). Jos on sattunut näkemään pätkät sekä Yleltä että MTV3:lta niin on oikeastaan nähnyt Sdirin koko haastattelun.   

Karavaani kulkee ja koirat räksyttää. Jutut voisivat olla ihan eri tasoa jos Sdiri ja Pitkämäki kohtaisivat kasvotusten. Otsikot on jostain revittävä niin Suomessa kun maailmallakin. Valitettava tapahtuma joka olisi saanut jäädä tapahtumatta. Mutta aikaa kuluu ja asiat unohtuvat. Loukkaantuminen sinänsä ei kai vaaranna Sdirin uraa jos ei henkinen kantti sitten estä häntä menemästä areenalle. Osaka nyt jää väliin ja se on valitettavaa.

Kyllähän sitä kai olisi parempaakin tekemistä kun selailla netissä artikkeleja tai tsekkailla YouTube-videoita. Voisi vaikka leikkiä lasten kanssa. Mutta tänään näin. Upposin aiheeseen kovin syvälle. Muistatteko muuten vuoden 1920 ja Jonni Myyrän onnettomuuden? Ei se mitään, en minäkään mutta olen lukenut siitä yhdestä kirjasta (vuonna 1952 julkaistusta olympialaiskirjasta). Hän sai keihään käsivarteensa vuoden 1920 olympialaisissa. Tai mitä tapahtui Juha Laukkaselle Oslossa 1994. Hän heitti selin ollutta toimitsijaa käsivarteen.  Kaikki tämä on nyt kaivettu esiin…  Mutta minä kaivaudun nyt ulos tästä nettimaailmasta ja lähden... Jaa en nyt ehkä tällä hetkellä ulos koska täällä sataa vettä... no lähes kaatamalla mutta rankasti nyt kuitenkin.