Kuulin uutisissa että tämä päivä on vuoden suosituin hääpäivä. En ollut ajatellut asiaa ollenkaan. Kuopion tuomiokirkossa on tänään vihitty 12 paria. Jos vihkimiset vedetään puolen tunnin välein niin mihin aikaan ne on aloitettu tai milloin ne loppuu. Puoli tuntia on varmaan ihan sopiva väli koska vihkitilaisuudet ovat Suomessa hyvin lyhyitä; kaava läpi ja ehkä yksi vapaa valintainen musiikkiesitys. Olen kyllä ollut kerran yksissä häissä jossa pappi tokaisi yhtäkkiä että nyt taitaa jo seuraavat koputella oveen joten vedetään tämä loppu rivakammin. Kyseessä oli avioliiton siunaaminen kahdella kielellä koska toinen osapuoli oli suomalainen ja toinen Iso-Britaniasta. Kaikki vedettiin kahdella kielellä, kaason ja bestmanin lukemat raamatun jakeetkin. Ei ole ihme että tuli kiire. Toisen vihkimisen porukka seisoi kirkon pihalla kun "meidän" tilaisuudessa vedettiin vielä läpi se "pakollinen" riisinheittely. Toivottavasti koko loppu päivän ohjelma ei kussut tämän takia... siis sen siunaamistilaisuuden venymisen takia.

Niin ja kirkkoihin kuulemma vielä tänään sopi sinänsä OK mutta hääjuhlan pitopaikoista oli pulaa. On niin saamarin coolia on hääpäivä on 7.7.2007 ja mies muistaa sen muka paremmin. Jos mies ei ole muistaakseen niin ei se muista vaikka kaikki numerot ovat sinsänsä samoja (070707). Eihän eräs tuttuni muistanut useinkaan juhannuksena että oli mennyt muutama vuosi aiemmin samana juhlapäivänä naimisiin. Minusta se on jo uskomatonta. Kun vaimo antoi lahjaansa niin ukko oli ihan H-moilasena että nytkö se meidän hääpäivä on. Jos nyt ei muista sitä tarkkaa päivää (esim. 22.6.) niin pyrkisi siihen että kun on juhannus niin on lahja jemmassa niin osuuhan se joskus kohilleen ja on jotain antaa vaimolle. Ehkä se oli vain silkaa välinpitämättömyyttä?

Aikoinaan oli Iltaaviisissa (ei harmainta aavistusta kummassa) juttu pariskunnasta, joka vihittiin maistraatissa 04.04.04 04.04. Maistraatti oli tarjonnut tällaista aikaa naimisiin meneville mutten enää muista millä perusteella se pari oli valittu hakijoiden joukosta. Ihan kiva varmaan oli tulla vihityksi keskellä yötä mutta ehtipähän pitämään kunnon juhlat ennen kuin ilta tuli.

Jos juhlapaikoista on pulaa niin voi tehdä niin kuin me. Minä olen mennyt naimisiin vasta syksyllä. Säät nyt saattaa olla epävakaisempia ja kylmempiä mutta usein täällä kesälläkin sataa. Eikä hirveä helle ole mikään välttämätön tai edes kiva hääkaveri. Meille sattui todella kaunis viikonloppu, oli melkein kun kesällä. Jotkut sanoivat että oli kiva kun emme menneet naimisiin kesällä niin ei tarvinnut keskeyttää kesälomaa meidän häiden takia. Ihmiset nyt puhuu  kaikenlaista. Kesä  ja häät... Se on kai se hyvin perinteinen yhtälö.