Meillä oli oikein hilpeät vappubileet ja nyt täällä krapuloissaan notkutaan bloggailemassa. Juttu on kyllä niin ettei minulla ole krapulaa koska join illan aikana vajaan lasillisen kuohuvaa. Jotenkin huvittavaa muodostaa aikataulua sen mukaan milloin Riia imettää. Avaamme kuohuvat kun lapset on saatu nukkumaan ja Riia on imettänyt vauvan. Sitten voimme skoolata koska Riia voi juoda muutaman kulauksen koska alkoholi ehtii häipyä kropasta ennen seuraavaa imetystä. Kuohuvainen oli valittu tarkkaan ja sen pehmeä kosketus kielellä oli ihanaa. En edes muista milloin olisin viimeksi kostuttanut kieltäni alkoholijuomassa. Joskus ennen raskautta. Joko sen taas tajusit, elämä on julmaa?    

Ukkelit olivat päättäneet "salaa" maistella viskejä. Minä en tajunnut että poikaset olivat heti tavattuaan jotenkin salamyhkäisiä ja nauravaisia. Pari muuta rouvaa kyllä huomasi ihmetellä "poikien" merkitseviä, salaliittolaisen katseita. Hekään eivät tajunneet mihin poikain salaliitto liittyi. Niinpä meillä oli loppuillasta muutama huppelissa oleva ja yksi vähän enemmän nauttinut isäntä. Meidän känniintynyt sankari selitti että taisi käydä niin että siinä missä muut ottivat sormen leveydeltä niin hänelle livahti kahdella sormella tai yhdellä hemmetin paksulla nakilla. Salaseuralaisten huppeloituminen tapahtui kuulemma jotenkin vaivihkaa ja vahingossa kun aina ei päässyt tunkeutumaan viskin maun upeuden saloihin yhdellä siemauksella. Jokainen salaseuran jäsen oli hankkinut oman makunsa mukaan viskipullon. Oli skottilaista, irlantilaista, yhdysvaltalaista ja teerenpeliläistä… hennon savuista, pähkinäistä, tervaista. Minä en ymmärrä PASKAAKAAN viskien päälle, minusta ne ovat kuvottavia mutta jätkillämme oli hauskaa kun he maistelivat saunalla ja "nurkan takana" viskejä. Loppuillasta juomat olivat kaikkien saatavilla. Okei, viskien maistelu on hieno harraste???   

Viime vuonna vedettiin läpi täysin raittiit vappubileet mutta tänä vuonna livahdimme linjasta, jos ei muuten niin poikain viskibaarissa. Kun lapset olivat nukkumassa niin auki poksahtivat ja kiertyivät kuohuvat, viinit ja siiderit, maltillisesti. Ehkä se on tekopyhää että lasten edessä kilistellään vain kivennäisvedellä mutta heidän nukkuessa lasissa on jo viiniä. Emme me juoneet humaltuaksemme vaan pikkaisen nautinnoksi. Se oli kai tarkoitus viskijengilläkin mutta siinä juomassa oli enemmän potkua kun meidän tyttöjuomissa. Lasillinen hyvää samppanjaa hyvässä seurassa maistuu taivaalliselta ja tuntuu niin kovin syntiseltä, kutkuttavalta. Se on kuin pieni, hetkellinen pako äitiydestä. Se sallittakoon meille.   

Kaikki perheet, pariskunnat, yksilöt, mitkälie jäivät meille yöksi "rankkojen" bileidemme jäljiltä. Joten aamulla sai heräillä laittelemaan megalomaanista aamupalaa, paahtamaan leipää, keittämään puuroa, paistelemaan pekonia paitsi etten minä paistele mitään pekonia, öklöttävää rasvaista käkerrystä. Myös Vappulounas nautittiin meidän "ranchillamme". Paahdettua kananrintaa, yrttiperunoita, korvasienikastia, vihanneslaatikkoa, salaattia jne… Nyt on syöty hyvin ja vieraat ovat lähteneet. Lähdemme pian perheen kanssa, vapputorille "toikkaroimaan". Jos vaikka ostaisimme lapsille sellaiset ilmapallot, jotka maksavat maltaita. Samalla reissullamme "lunastamme" Pojan ja olen valmistautunut ripittämään häntä jos rippunenkin krapulaa kantautuu asteihini.