Jannu haluiasi veneen, ei siis minkään soutuveneen (niitä meillä on jo kaksi) vaan kunnollisen (avo)järvipaatin. En tiedä mistä sekin nyt sitten iski hänelle kun hän ei sinänsä ole koskaan ollut mahdottoman kiinnostunut veneilystä. Jannu nyt vaan tahtoo veneen, vähän kai niin kuin hän tahtoi moottoripyörän. Kaikenmoista olisi kiva omistaa. En vain tiedä mistä kaikkeen rahat pieraisisi. Jannulla on kyllä rahan tarpeeseen patenttiratkaisu, myy kämppäsi, Riia. Kai yhdellä kämpällä nyt vene irtoisi? Varmaan jotain muutakin. En ole oikein selvillä veneiden hinnoista tai no enkä ehkä asuntojenkaan...    

824418.jpg

Joo olisihan se jotenkin kivaa painella tukkaputkella Päijänteellä tai Vesijärvellä. Minä en nimittäin missään tapauksessa halua mitään put-put-venettä vaan sen pitää olla wruum. Paitsi että wruum-veneet vie isoina moottoreineen aika paljon menovettä. Sellainen vene olisi kiva joka häviäisi ulapalle kuin pieru Saharaan kun painaa kahvan "pohjaan". Keula vaan nousi ja koneet laulaisivat. Sitä en tiedä kuinka järkevää sellainen olisi kun vähemmällä vauhdillakin pääsisi perille ja varsinkin näkisi maisemia. Mutta tuulen tuiverrus hiuksissa, vauhdin hurmaa kun ei ole nopeusrajoituksia (niin kuin maanteilla, toisekseen veneet eivät pää- sääntöisesti kulje siis todellakaan niin kovaa kuin autot).  

824488.jpg

No joo, ei tässä oikeasti nyt kukaan ole venettä ostamassa. Meillä on omakotitalo, mökki (siis se on yhteisomistuksessa sisaruksieni kanssa), sukulaisia pitkin Suomea... ei meillä ole enää aikaa veneillä. Ja totuuden nimissä veneen hankinta edustaa turhuutta, siis meille, en tarkoita että kaikille. Eikä me nyt saatana mitään rikkaita olla että voitaisiin tosta noin vaan ostella kaikkea mitä tekee mieli. Ei meillä oikeasti ole varaa kunnolliseen veneseen (mitä sellainen maksaisi, totean vaan ettei rahaa ole enkä tiedä mitä sellaiset maksaa... muutaman kymmenentuhatta ehkä). Niin ja minä tahtoisin talon järven rannalla... Ja sellaiset ne vasta maksaisikin täällä päin Suomea. Pitää tyytyä siihen mitä meillä on koska meillä on niin paljon.