Se oli sitten sellainen matsi tällä kertaa. Mukaan en ehtinyt mutta ei se minua haittaa. Kerran olen tänä vuonna ehtinyt matsia katsomaan  ja Pelsut voittivat silloin. On ihan mieletöntä lukea että peli Jokereita vastaan päättyi Pelicansin 7-3 voittoon. 7-3, saatana, ei siinä ole paljon seliteltävää. Ensimmäinen erä meni meidän joukkueelle 6-1. Jokeri-fanit tai fanittamattomat, mutta kuitenkin muut kuin Pelsu-fanit aiheuttivat ongelmia hallilla. Katsomassa poltettiin soihtuja ja jäälle heitetyttiin yksi stropo- ilotulite (Urheilu-ruudun juttu ottelusta).  On se niin tuomittavaa ja me unohdamme järestään mitä tapahtui viime keväänä Turussa. Paitsi että se sininen savu poltettiin pelin jälkeen (muistaakseni, en ala nyt tarkastamaan). Tämän päivän peliin oli tullut n. 300 Jokeri-fania junalla Hesasta. Ja paikalla oli tietenkin saapunut ne muutama tollo muilla keinoille, ne tollot, jotka mustaavat Suomen parhaan faniryhmän, Ultrasin maineen. Ihan poliisi-sedät (ehkä myös tädit) joutuivat poistamaan katsojia sieltä missä oli niitä Jokerifaneja. Oli ne virallisia, epävirallisia tai vieraan vallan edustajia niin toiminnasta on tullut iso haloo ja ei sitä voi estää ettei se jollain tavalla musta-maalaa Ultrasia, Jokerifanilaumaa. Ja loppujen lopuksi tämä voi kaatua "meidän" niskaamme kun järjestyksen valvontaa ei oltu hoidettu kunnolla.

Kimi saa tänään MM-pokaalinsa Monacossa. Tuntuu ihmeelliseltä että Kimi selvisi voittajana  siitä hirveästä takaa-ajosta. Mitä se oli pahimmillaan, 23 pistettä ja Hamilton vaikutti niin varmalta kilpailijalta. Nyt oli meidän aikammme, Kimin aika. Mieletöntä sanoo Riia. Eilen oli Linnanjuhlat ja Kimikin oli paikalla. Toinen lehti haukkui Kimin vaimon (oliko sen nimi Jenni?), nuttura oli pienuudessaan säälittävä ja puku korosti juuri vääriä paikkoja ja sai Jennin näyttämään tasapaksulta. Toinen lehti sanoi Jennin eleganssia kauniin harkituksi, maltilliseksi, jotta hänen miehensä pääsisi esille. Ei minua niin Kimi siellä juhlissa säväyttänyt vaan meidän oma poika, kuningas, Litti, Jari Litmanen puolisonsa Ly Jürgensenin kanssa (kuva Iltasanomat). Heitä ei ole koskaan aiemmin nähty julkisesti yhdessä. Kyllä Litti sinänsä on hiipuva tähti mutta kovin valovoimainen edelleenkin. Huhu siitä että hän esiintyy maajoukkuepaidassa lisäsi lipun myyntiä. Jollain tavalla uskotaan että Litti jollain johtajuudelleen pelastaa Suomen maajoukkueen. Niin ei käynyt, EM-kisapaikka jäi haaveeksi.    

32818-1_littigalle1.jpg

P.S. Satosaaren tapaukseen liittyen on annettu seuraava kurinpitopäätös. Monien mielestä siinä on ns. loukkaantumuslisää. Ilman loukkantumista tilanne olisi ehkä ollut "sellaista sattuu"-kamaa. En tiedä, en ollut paikalla. Ja toisekseen olen puolueellinen?